петак, 27. април 2012.

Gajenje Epanjel Bretona ,predstavljamo naše domaće odgajivače

Predstavljamo naše domaće odgajivače


Dragan Stevanović sa svojim psima 
Istorijat: Epanjel breton potiče iz centra Bretanje. Njegovi preci su verovatno bili psi za lov ptica, poznati u srednjem veku.


Opšti izgled: Elegantan i stamen, veoma snažan mali pas.Pun supstance, ali bez težine. Živahan, sa otresitim pogledom. On pokazuje tip malog, kvadratičnog psa punog energije.
Proporcije: Dužina tela jednaka je visini grebena (pas može da se stavi u kvadrat). Pune grudi dopiru do visine laktova.Karakter: Uravnotežen, bezazlen, blag. Strastven lovac. Druželjubiv. Idealan pratilac.

Нема коментара:

Постави коментар

Poštovani ljubitelji ove plemenite rase u komentarima na mom blogu možete pisati o Vašim iskustvima sa bretoncima,možete postavljati adrese vaših video snimaka koje ste zabeležili u lovu sa njima kao i fotografije Vaših ljubimaca ,svaki Vaš komentar će pomoći u pravilnom odgoju i razvijanju ove rase kao i metodama lovne obuke za koju je ovaj pas namenjen.Takođe možete postavljati i oglase tipa:na prodaju štenci,slobodan za parenje....Hvala!

Video zapisi iz lova sa Epanjel Bretonom

U sledećim video snimcima ćemo videti neke zanimljive kao i uobičajene situacije iz lova,kao i obuku sa Epanjel Bretonom epagneul br...