недеља, 22. април 2012.

Epanjel breton u lovu (iskustva,slike i doživljaji iz lova sa Bretoncima)

Atilla ,9 meseci
Bretonac je nezavisan pas, dobre naravi i nije zahtevan. Zbog njegove uzuzetne energičnosti, potreban mu je svakodnevni psiho-fizički trening, inače može dapostane hiperaktivan, nestabilan ako mu se nagomilava energija.Potreban mu je strog, ali smiren, pouzdan i samouveren  vlasnik koji ume da postavi jasna pravila ponašanja i granice koje pas mora da poštuje. Bretonac zahteva ranu socijalizaciju sa ljudima i drugim psima. Dobar je sa decom ukoliko se druži sa njima od malena.Otporan je na hladnoću i vlagu, što je među psima retkost. Uglavnom se koristi za lov na jarebice, šljuke i zečeve, a u lovu je neumoran. Poseduje izuzetan instikt za dovlačenje lovine iz vode.Zbog jakog lovačkog nagona, bretonac voli da luta, pa vodite računa da je njegov prostor bezbedan. 
Epanjol Breton je izuzetno prilagodljiv pas, alko se adaptira na svaki tip terena bilo da je ravničarski, planinski ili šumovit.Epanjel Breton je inteligentan pas, lak za čuvanje i treniranje za lov. Nežan je, poslušan uvek spreman da udovolji. Veseo je oprezan, odan porodici.



Нема коментара:

Постави коментар

Poštovani ljubitelji ove plemenite rase u komentarima na mom blogu možete pisati o Vašim iskustvima sa bretoncima,možete postavljati adrese vaših video snimaka koje ste zabeležili u lovu sa njima kao i fotografije Vaših ljubimaca ,svaki Vaš komentar će pomoći u pravilnom odgoju i razvijanju ove rase kao i metodama lovne obuke za koju je ovaj pas namenjen.Takođe možete postavljati i oglase tipa:na prodaju štenci,slobodan za parenje....Hvala!

Video zapisi iz lova sa Epanjel Bretonom

U sledećim video snimcima ćemo videti neke zanimljive kao i uobičajene situacije iz lova,kao i obuku sa Epanjel Bretonom epagneul br...